ΤΠΕ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ LAMS

Οι μαθητές των ΣΤ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής (ΤΠΕ), εκπόνησαν με επιτυχία μαθήματα στο Lams, ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης – Υποστήριξης της Διδασκαλίας & Μάθησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (Learning Activity Management System – (LAMS)), η οποία παρέχεται στην εκπαιδευτική κοινότητα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Σκοπός της υπηρεσίας είναι να προσφέρει ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία σχεδίων μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τη διεκπεραίωσή τους από τους μαθητές. Τα σχέδια αυτά έχουν τη μορφή διαγραμμάτων ροής ακολουθιών μαθησιακών δραστηριοτήτων που μπορούν να εκπονούνται ατομικά, συνεργατικά, ή σε μεγαλύτερες ομάδες.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων λειτουργεί ως αρωγός στην παραγωγή σχεδίων μαθημάτων από την εκπαιδευτική κοινότητα. Η σπουδαιότητα του ρόλου αυτού καταδεικνύεται από τη δυνατότητα χρήσης των σχεδίων μαθημάτων ως μέσο:

  • Διευκόλυνσης της μαθησιακής διαδικασίας
  • Διαμοίρασης μαθησιακών πόρων και δραστηριοτήτων
  • Τεκμηρίωσης, διαμοίρασης, ανακοίνωσης και ανάλυσης καινοτόμων και ποιοτικών διδακτικών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών.