Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η ΣΤ Τάξη μας ξεναγεί στο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας

Καλώς ήλθατε στο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας. Έργο του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μπίρρη,  κατασκευάστηκε κατά το χρονικό διάστημα 2002-2004 στην ΝΑ παρυφή της αρχαίας πόλης, στις πλαγιές του λόφου της ακρόπολης.

Σήμερα, 18 Μαΐου 2022, Διεθνής ημέρα των Μουσείων, το σχολείο μας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, δηλώνει γι΄άλλη μια φορά παρόν στην προσπάθειά της να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία και στο μήνυμα της φετινής επετείου να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών « με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών»

 Ξεναγοί στην περιήγηση αυτή ήταν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους μελέτησαν τα γλυπτά και τα εκθέματα και γνώρισαν μέσα από αυτά το σώμα τους, την  καθημερινή ζωή και τα επαγγέλματα στην αρχαιότητα. Οι μαθητές ξενάγησαν στα εκθέματα τους μικρούς μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας που οργάνωσαν εκπαιδευτική εκδρομή, τους γονείς τους και κόσμο που επισκέυτηκε το μουσείο. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους δασκάλους τους κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα και κα. Σίσσυ Παυλοπούλου.

ΣΤ Τάξη – Μουσείο Ήλιδας Σχ. έτος 2021-2022 από 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ